Ettårsjubileum!
Idag, fredag 18 mars 2016, är det exakt ett år sedan vi lanserade hemsidan Ytterjärna Forum och började fylla den med innehåll. Med en vision om att inspirera till nytänkande och att samtidigt bli en aktör i det offentliga rummet. 163 168 gånger har våra inlägg visats sedan dess, och totalt har 87 610 olika personer varit inne och läst. Tack till varenda en av er!
Ytterjärna Forum är mer än bara den här hemsidan, vi är ett kommunikationsprojekt med ambitionen att, tillsammans med andra i kultur- och samhällslivet, öka kunskapen om en fördjupad humanism. Det kan handla om antroposofi, men det kan också handla om helt andra filosofier eller initiativ i Sverige. Vi vill vara det bidrag som vi själva hittills saknat i den offentliga debatten inom områden som pedagogik, mat och odling, samt vård och omsorg.
Förutom de artiklar vi har publicerat här, har vi varit med och tagit fram ett antal debattartiklar som har publicerats i Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Göteborgs Posten och Dagens samhälle. Vi har även haft en rad möten med olika beslutsfattare och samhällsaktörer inom våra ämnesområden. Det handlar om ett vidgat ansvarstagande.
En tredje del har handlat om att utveckla ett språk som känns modernt och i tiden. Som talar till människor här och nu. Vi vill inte bara vara en outsider, utan kliva in och vara en deltagare. Det har inte i första hand handlat om att kritisera andra, och även om vi haft radikal civilisationskritik på vissa punkter, så har vi alltid försökt vara konstruktiva och lyfta fram lösningar på problemen.
Ytterjärna Forum är bara början på vad man kan hämta för bidrag till en hållbarare och mänskligare värld. Vi har bara snuddat vid en liten, liten del än så länge. Jag ser fram emot ett fortsatt bra samarbete och skapande inför kommande år, och hoppas ni följer med oss även då!
Anders tre artikelfavoriter från året som gått
- Steiner i ett idéhistoriskt perspektiv – 8 artiklar av Gerard Lartaud.
- ”Mindre psykofarmaka och bättre hälsa efter vård på Vidarkliniken”
- ”Poängen med biodynamisk odling”